You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Saturday, May 1st 2004, 4:36pm

valve problem?

I have a 6 zone Toro watering system. At startup all worked fine except one zone. When I turned on the water at the valve the heads in that zone activate and stay on until I close the valve. Is this an adjustment or is it something else?
Moved into a home over the winter with a 6 zone Toro sprinkler system. All works fine except one zone. When I open the valve the heads in that zone acitivate and I can only shut them off by closing the valve. It's not the controller. Is this a valve adjustment problem or is it more? please help.

aquamatic

Advanced Member

Posts: 229

Location: USA

2

Saturday, May 1st 2004, 6:25pm

Its a Toro problem

3

Sunday, May 2nd 2004, 11:09am

Any suggestions for solution to the Toro problem?
Moved into a home over the winter with a 6 zone Toro sprinkler system. All works fine except one zone. When I open the valve the heads in that zone acitivate and I can only shut them off by closing the valve. It's not the controller. Is this a valve adjustment problem or is it more? please help.

aquamatic

Advanced Member

Posts: 229

Location: USA

4

Sunday, May 2nd 2004, 1:22pm

Depends how old they really are. Many residential older valves out in the field are no longer available which means no parts. Check with a local Toro dealer and see what they say.

If they recommend just replacing all your valves. DO yourself a favor and go with Hunter or Rainbird

5

Sunday, May 2nd 2004, 2:59pm

The poblem valve is newer, a Toro 53709. Is it possible the celenoid (sp) is bad? It just screws onto the top of the valve and the wiring is simple.
Moved into a home over the winter with a 6 zone Toro sprinkler system. All works fine except one zone. When I open the valve the heads in that zone acitivate and I can only shut them off by closing the valve. It's not the controller. Is this a valve adjustment problem or is it more? please help.

aquamatic

Advanced Member

Posts: 229

Location: USA

6

Monday, May 3rd 2004, 1:50am

Swap out the solenoid with another valve and check it that way

Rate this thread