You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

mrfixit

Moderator

Posts: 1,417

Location: USA

1

Saturday, May 19th 2012, 11:42am

Emailed Question

I am having a problem even getting my system to come on. I've replaced the battery, the digital read out appears to registered and working correctly, the schedule set up went smoothly, but when the scheduled start time occurs, there is no action. I tried to hit the manual button and nothing as well?

Any suggestions would be greatly appreciated. If not, any ideas on locating a reputable irrigation repair person? I'm located in Scottsdale, AZ

Many thanks, Dan.

mrfixit

Moderator

Posts: 1,417

Location: USA

2

Saturday, May 19th 2012, 11:46am

Hi Dan, Either the valves aren't getting an electrical signal or the water supply is shut off somehow.

There could be a broken ground wire. The ground wire is usually white. Go out to the valves and look around. Check at the controller also. Do any digging recently?

While you're at the valves try turning one on manually via the bleeder screw or by turning the solenoid. Some valves have a tiny switch on the back of them. Is there water? If not find the shut off valve and turn it back on.

Maybe the flow controls are all shut off? I had two jobs in a row just yesterday where half the valves had the flow controls shut off.

3

Monday, May 21st 2012, 9:13am

use a mulitmeter to check for 24v at the controller when the zone is supposed to be running.

Rate this thread