You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Brandi

Unregistered

1

Monday, June 21st 2010, 9:28pm

All zones work except one

I have a 6 year old ESP-6TM Rainbird system. All zones are working perfectly except one (the second zone). This zone will not come on at all even with manual activation. No noises or anything. Husband tried turning the system on from that zone's box in the yard, but nothing happened. All other zones could be turned on this way. I know NOTHING about sprinkler systems, but would rather not spend a couple hundred dollars paying someone to fix it. Any ideas?

mrfixit

Moderator

Posts: 1,462

Location: USA

2

Monday, June 21st 2010, 10:21pm

Take the top of the valve off. Check and see if the diaphragm fell apart.

Brandi

Unregistered

3

Tuesday, June 22nd 2010, 8:27am

Is the valve the larger plastic part that the solenoid attaches to? I assume the diaphram will be a circular flat piece? See, I told you I don't know anything about this stuff. :o)

mrfixit

Moderator

Posts: 1,462

Location: USA

4

Tuesday, June 22nd 2010, 2:50pm

Yes you're on the right track.

Similar threads

Rate this thread