You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

melodique

Starting Member

1

Wednesday, September 12th 2018, 8:54am

Sprinkler system stopped working

System worked one day and then wouldn't turn on the next. Controller is a hunter src 6 zone, of which we run 4. When the timer comes on, we hear the click at the pump and may or may not get a second or two of the pump running and water coming out of the sprinklers. It then immediately shuts off and the controller switches from the zone timer to the time of day. No rain sensor that I know of.
We checked the breakers, changed out the fuse on the controller, and checked the voltage on the controller. Voltage is good on all lines though one of the two black wires (not zones) has no power, but maybe it's not supposed to? That's as far as this girl's knowledge extends on all things electric. ;). Any ideas? I think I'm supposed to test voltage near the pump but not sure what I am looking for. TIA

mrfixit

Moderator

Posts: 2,316

Location: USA

2

Wednesday, September 12th 2018, 9:31pm

Does it happen on every zone or just zone number 1? Try starting 2-3-4 manually.

Rate this thread