You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Friesenb3

Starting Member

1

Saturday, June 23rd 2018, 2:04pm

Zone numbers no longer correspond to original designations.

I have a RainBird ESP-6 Si with 6 stations. Last Summer (2017) it went crazy, and numbers and zones got all mixed up - e.g., 1=4, 2=5, etc. I replaced the fuse, but still the zones and numbers did not correspond. I just made a new list, and went from there.

This year when I turned on the system for the summer, the original zone-number designation had returned.

Now it is messed up again, and one zone doesn't work at all.

Anyone else with this experience? Advice? Solutions?

Thanks. ?(

(Later) -- Not only do the zones not correspond to how they were set, but now testing them by advancing them produces a different result each time. Today #1 didn't work at first, then became zone 3, #2 was 5, then 6, 3 was 5, then 1, etc.

I called support at Rainbird, and the support person said, "Sounds like an electrical problem." Surely someone out there can do better than that. :wacko:

This post has been edited 1 times, last edit by "Friesenb3" (Jun 24th 2018, 2:40am)


Rate this thread