You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

LouT

Unregistered

1

Sunday, August 2nd 2015, 1:59pm

Help with Febco 765 sporadic leaking

Hi All,

Recently purchased a house and we have a sporadically leaking febco 765. Here is what happens.

Nothing is leaking normally. After I use my hose for a long period of time(filling up kids pool) my well pump will kick on.. once that happens it begins leaking under the bell. Shut off the well pump it of course stops. I then turn off my hose, open up the bell, pull out the little popper and all the seals look fine, put it back together, turn on the well pump.. then it seals fine. I have to take it apart for some reason and put it back together to make it stop. Is this a pressure thing maybe?

All seals look good. Parts look good and clean. I am not sure if it happens when other things are on(sprinkler system, etc.) as I havent had a chance to observe then.

Any thoughts?

Thanks,

Lou

Wet_Boots

Supreme Member

Posts: 5,287

Location: Metro NYC

2

Sunday, August 2nd 2015, 4:37pm

Find out what the pressure switch settings are. You may have to adjust the setting range upwards to keep enough pressure on the PVB

Rate this thread