You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

audiotek

New Member

1

Friday, May 18th 2012, 11:34pm

Major issues with Toro Sprinkler system

Soon as I turn the main water ON zone 1 sprays and zone 2 just leaks and
that's with the controller turned OFF unplugged from the wall when I
turn the valve OFF from zone 1 zone 2 sprays and zone 1 leaks a little
bit all that with the controller unplugged No matter what I do the
valves don't respond to the controller manual or automatic also I'm
getting 27VAC on both zones at the end of the wires I swapped solenoids
around I hear them clicking and getting energized for a few minutes I
even got a similar solenoid from Home Depot as a test it's an Orbit but
almost fits almost perfectly but same results!!!! What could cause the
sprinklers to spray soon as the main water is turned ON without the
controller being ON?

Wet_Boots

Supreme Member

Posts: 4,082

Location: Metro NYC

2

Saturday, May 19th 2012, 6:39am

zone valves can stick open as a mechanical failure

audiotek

New Member

3

Saturday, May 19th 2012, 8:40am

So what should I do next?

4

Monday, May 21st 2012, 9:14am

First thing to do is open and clean any debris. Rinse of all the parts.
Make sure when you rebuild them you get the bleed hole lined up correctly.
If anything looks damaged, replace.
Then test.

Rate this thread