You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Gerryw

Unregistered

1

Wednesday, May 16th 2012, 2:06am

sprinklers not popping up

The sprinklers in my yard are not all popping up and the one's that do have low pressure. I replaced the valves about 6 months ago (Lawn genie anti-syphon type). Interestingly, when I open up the bleed screw, they all pop up and the pressure is good. What do you recommend?

mrfixit

Moderator

Posts: 1,460

Location: USA

2

Wednesday, May 16th 2012, 2:55am

Do you see your valve on this PAGE < click on that.

Which one is it?

Gerryw

Unregistered

3

Wednesday, May 16th 2012, 11:08am

Sprinklers not popping up

[img]http://ts1.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=5057320251623364&id=bfe7bfe24cc621c0f02e891caca286d2[/img]It's this one #54000 3/4" anti-siphon valve.

mrfixit

Moderator

Posts: 1,460

Location: USA

4

Wednesday, May 16th 2012, 12:03pm

There's obviously something wrong with the valve. Normally what you've described is the diaphragm. I'm not so sure in this case because the valve is only 6 months old.
I would take the bonnet off and look for debris stuck in one of the ports. Take the solenoid off and remove the white plastic retainer thing and throw it away. It's the thing holding the solenoid plunger in place.
Reassemble and see what happens.

Rate this thread