You are not logged in.

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

markeast

Starting Member

1

Tuesday, August 15th 2006, 1:09pm

Toro flo pro series valve won't turn on.

I have these valves which are now 11 years old. These do not have flo control. The problem is that I have a valve that won't turn on by the controller. I can hear a noise of some water going through. If I manually turn it on, it will turn the sprinklers on, I will then turn the solenoid back closed and the sprinklers will remain on and then turn off by the controller.
I've measured the voltage and there is 24 vac at the valve. I've taken it apart and cleaned it and still the same. I've switched solenoids around and still the same. Thus, from what I understand it must be the diaphram. Should any other parts on the inside be replaced, (spring, washer).

Also, how does the valve work in regards to where does the water on top of the diaphram go when the solenoid is powered (retracted).

Wet_Boots

Supreme Member

Posts: 4,062

Location: Metro NYC

2

Tuesday, August 15th 2006, 2:36pm

Replace the entire Flo Pro valve. They're discontinued for a reason.

Rate this thread