You are not logged in.

Search results

Search results 1-3 of 3.

Thursday, March 10th 2016, 8:02pm

Author: Zul

Solution !!

I very happy to report that I have my system up and running. Now even better than before. I removed the union joint from before the intake of the pump and that did the trick. Thank you very much for your assistance and help brainstorming . I am sure that I will have more questions in the future, particularly with my index valve. But that will be for another day. Thanks again.

Monday, March 7th 2016, 1:30pm

Author: Zul

Check valve?

Quoted from "Wet_Boots" Is there any intake screening to get clogged? Not that I am able to see from my vantage point at the edge of the canal. I was trying to rule out everything else before having to go in the canal. Also I was able to excellent flow when I disconnected the pipes at the union after the pump ( even thought it was a gradual build up).

Sunday, March 6th 2016, 10:41am

Author: Zul

Newbie question - Check valve

I have a 1 hp Flotec FP5162-08 controlled by an anolog intermatik timer box with a back yard canal as my source ( Florida). I has five zones with anywhere from 4 - 8 sprinklers in each zone. I initially noticed that I was loosing pressure in one zone, however if I cycled the all the zones, on the second run the problemed zone work fine. Now I am loosing pressure in all zones in quite the same manner. Could this signal that the attached check valve has gone bad? I have admit that I have noticed s...