You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 411 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 4 posts

Monday, July 8th 2013, 11:27am

by mrfixit

Test tubes = grease caps. They just waterproof the wires. Nothing in there will cause your symptoms.

It sounds like a controller issue to me with valve number 2. What's the model of the controller?
Check the run time on valve number 2. It might be set to a few hours instead of minutes.

Monday, July 8th 2013, 10:42am

by smdowda

As for 2, it won't move to the next zone, it just keeps watering and will until I cut off the water. Sorry I didn't explain that clearly.

Also I have these little brightly colored test tube looking things with wires coming out of them. What are those exactly? That's what my dad hasn't seen before.

Thanks for your help!

Monday, July 8th 2013, 9:41am

by mrfixit

It sounds like number 6 needs a new diaphragm. You could try turning the flow control down a turn or two to see if that helps.

There might be a bad solenoid on number 2 or 3. If number two works then the system stops when it switches to 3 then check number 3.

Since things have stopped working the controller probably needs resetting or possibly there's a blown fuse due to the bad solenoid.

There's a lot of thing I haven't mentioned. I'm just sending you to the most likely causes.

Monday, July 8th 2013, 9:30am

by smdowda

No idea where to start

Hey there!! I am a pretty decent DIY homeowner and I was hoping to get some help with my irrigation system. I have two zones (2 & 6) that won't shut off, that aren't back to back. When 6 first started acting up I would just cut the water supply off and it would go back down and reset to zone 1. When zone 2 stopped switching over, it just stopped the system, now I can't get it to go to any of the other zones. I'm not sure where to start and on top of that some of the pieces from the irrigation system - installed in the 80s - are things my dad has never seen, so he isn't much help on this one. If someone could help with any ideas, I would greatly appreciate it!

Thanks!!
?(