You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 945 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 3 posts

Sunday, April 22nd 2012, 2:07pm

by Central Irrigation

I have not worked with the solorain product before, but is it possible that the unit is unscrewed slightly? Forgive my ignorance with this product, but irritrol DC selonoids have magnets that actually hold the plunger up while the valve is in operation. Is it possible this product works the same? I know a tap on the top or side of the irritrol or toro dc selonoid is usually enough to break the magnetism between selonoid and plunger, thus turning off the valve. Again, I don't know if the solorain operates in the same fashion.

Sunday, April 22nd 2012, 1:42pm

by Wet_Boots

test this by replacing the solorain with a standard solenoid, and see if the valve is still sticking open

Sunday, April 22nd 2012, 12:27pm

by sylvie chen (Guest)

nelson solorain actuator battery powered

Recently I noticed that the nelson solorain battery powered actuator no longer seems to work in the shut off position (solenoid is in the down position). I thought it was a weak battery but both actuators have the same problem.
I replaced the batteries but no go. The innitrol valves are connected to a main water line with a shut off valve.

I thought the problem could be high pressure so I reduced the water flow through the valve to the minimum but the water keeps flowing.

I checked the bleeder tube in the innitrol valve was blocked and they are clear. I made sure the solenoid was in the down position prior to assembling and testing. Still no go.

Question is: is the problem with the nelson actuator or the innitrol valve membranes/springs?
Thanks