You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1290 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 2 posts

Thursday, June 9th 2011, 1:48am

by Mitchgo

Unfortunately there are just Too many variables of the issue.. I recommend to get an irrigation company that also specialize in pump/well systems to diagnose this/fix this for you.

Your well/ pump setup can be setup many different ways .. With out much more information we can't really answer much for you.

some idea's come to mind
* A leak in the intake that is sucking in air
* Foot valve has gone bad
* Well doesn't have enough water
* Clogging
* Pump has stopped working correctly
* Electrical issue
* prolly other issues I can't think of at the top of my head

As you can see.. There are too many variables

Wednesday, June 8th 2011, 10:47pm

by Cindylu32 (Guest)

Pump loses prime

Help...my sprinkler pump keeps losing it's prime. It's a new pump connected to a well with all new valves and PVC. The well used to be the house supply, but since getting city water, we only use the well for the lawn. Is this a problem with the check valve? And if so, where is the check valve?