You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1292 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 6 posts

Sunday, June 5th 2011, 10:32am

by worachj

Each valve is connected by only two wires, the common wire and one of the colored wires. The white common wire connects to all valves and one unique color wire goes to each different valve.

Sunday, June 5th 2011, 10:21am

by Teddy The Wonder Lizard

Thanks, I thought I only needed the two wires (common and colored) but wanted to be sure.
I'll run a new test wire and if that doesn't work I'll test with a new valve.

Sunday, June 5th 2011, 10:10am

by worachj

How many valves do you have? If you have a six station controller and six values then the black wire may be used for one of the valves. The white one most likely is the common, and the five color wire plus the black wire are for the six valves.

All the valves need to be connected to the common wire (white?). Verify that the white wire is connected to the common post on the controller and match one of the color wires connected to the controller to the desired valve.

Sunday, June 5th 2011, 8:13am

by Teddy The Wonder Lizard

Yes I'm sure the white one goes to the controller. The black one doesn't seem to connect anywhere.

Sunday, June 5th 2011, 5:23am

by mrfixit

Are you sure the black and the white wires go back to the controller? Be careful because those might be 110v.

Saturday, June 4th 2011, 11:39pm

by Teddy The Wonder Lizard

Fouled up the wiring

Yeah I wasn't thinking.
New house and got the sprinklers working in the front yard and didn't want them working in the back yard yet so I disconnect the wiring from the valve instend of the controller (didn't diagram) and now I can't figure out how they connect. I know there's power getting there cause I mannaged to blow the fuse on the controller when trying to get the wiring to work.
The controller is an Orbit model # 57976 and I've got four valves in the backyard.
In the backyard there are a black and white wire coming out of one wrap, the white is the common ground and I don't know what the black one does. There are five different colored wires coming out of the other wrap.
I've tried connecting the common to one wire on the valve and each of colored wires to the other wire on the same valve then ran the controller threw each zone and no water action. I've swapped wires on the controller so the front is working off each zone so that's not the issue.
So any ideas?
Thanks in advance.