You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1526 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 4 posts

Sunday, August 15th 2010, 4:34pm

by Wet_Boots

You could try feeding water into the pipe that feeds the dry head, and look for it to work backwards to the rest of the zone.

Sunday, August 15th 2010, 11:16am

by Keiko (Guest)

1 Sprinkler head not working

Thanks for the reply. Can you use a plumbing snake to see if there is a clog or bent pipe, or is the best option to go through the manual digging up the line to see what may have happened?

Sunday, August 15th 2010, 11:05am

by mrfixit

There's obviously something wrong between the last sprinkler on that line that works and the sprinkler that doesn't work.

Could be you have poly pipe and it's been pinched somehow.

Could be there's debris in the line that needs to be cleaned out. I found a plastic bag inside a pipe once blocking the flow.

Were there any repairs done to that line recently?

Could be a break in the line so no water can get to the last head.

Could be a check valve in the line that's not opening. I doubt that's the case though. I've never seen that actually happen.

Could be that sprinkler is actually on another line and does come on.

Good luck!

Sunday, August 15th 2010, 10:02am

by Keiko (Guest)

One Sprinkler head is not working.

I have one sprinkler head that does not work. I have switched this head out with another one that was working and that has not solved the problem. Additionally, I have removed the head and no water leaks from the system when that zone is running but the other sprinkler heads are working fine. Any suggestions on why one head may not be working? Should water be coming out of the hole if the sprinkler head is removed and that zone is turned on?