You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 2737 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 2 posts

Friday, June 1st 2007, 9:13am

by HooKooDooKu

The first two easiest troubleshooting suggestions I can offer are

1) Swap the wires between zones 3 & 4. If the valve with the problem moves with this swap, the problem is in the controller.

2) If you have an ohm meter, disconnect the wire for zone 4. Use the ohm meter between the common wire and the wire for zone 4. If the wire is good, the solenoid in tacked, and no bad splices, you should get a reading on the order of 100 ohms (i.e. more than 10 ohms, less than 1,000 ohms). Higher readings (like 10,000 ohms or 100,000 ohms) might imply a bad splice (perhaps the connection to the valve wires is bad). An infinite reading means a broken wire.

Thursday, May 31st 2007, 3:04pm

by jbalduf

zone problems

I have a four zone system on a timer. zones 1,2 and 3 go on automatically, but zone 4 only works if I turn it on at the valve connection. Any suggestions where to start troubleshooting