You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 2879 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The first post

Tuesday, May 30th 2006, 6:00pm

by alberto.garrido

Can a bad Valve caus pressur loss?

I'm just curious.
I notice a couple of my zones don't shoot water as far even though there are the same number of heads (5) on each and the rotors are all BRAND new with the same exact nozzle (RainBird 5000 with 2.5gpm nozzle).

I read a posting on here (forget where!!) that mentioned something about the diaphram and pressur loss.

Anything about the valves that I should check?
I have very old (20 years) Toro Valves. Seem to work just fine, but did notice one or two zones just seem a little light on pressure.

I just want to make sure I'm getting the most efficient use of my system.