You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 2639 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 5 posts

Thursday, August 2nd 2007, 12:43am

by SprinklerGuy

Or stick the screwdrvier between the green lid and the blac box..very skinny area and pry up...over and over and over...when you get the lid off..turn it over and step on the white locks really hard to break them off...I hate those things.

Wednesday, August 1st 2007, 3:10pm

by Wet_Boots

Big screwdriver - push down, then over. Takes two hands, sometimes.

Wednesday, August 1st 2007, 1:19am

by forresal

Thanks Wet!

I'll give it a try and post an update...



Edit: Tried a screwdriver...no good at opening. A neighbor told me to get a "valve key" at home depot....

Wednesday, August 1st 2007, 1:10am

by Wet_Boots

A large screwdriver can unhook the inside latch of the green cover. Then you can try to manually open a control valve. Take a photo if you have questions about what's what.

Also, look for some above-ground plumbing, which may have shutoff valves that could be preventing the watering.

Tuesday, July 31st 2007, 3:42pm

by forresal

Old Toro EL6 - not sure of problem

First post here, but have been reading quite a bit. Hope someone here can help! Let me preface my post by saying that I have no clue about this sort of stuff. I have live in apartments in NYC and Boston for the bulk of my life!!!

Bought a house with the sprinkler system controlled by Toro EL 6+.
First thing I notice is that some of the sprinkler heads have been overcome by the lawn. I'm guessing that in addition to the age of the system (though some heads seem of recent vintage), the system has not been used in quite awhile.

The control box shows that it is on and that the system is watering. The water line is on. However, none of the heads pop up nor is there any pooling of water near the heads.

I have noticed that off to the side of the yard (and possibly in line from the water line from the house to one of the heads) is a green topped box marked "control valve." However I cannot open it (there is a square hole in the top with some sort of locking mechanism) and there is no markings to indicate that its for a sprinkler or Toro system.

Any ideas or suggestions??

Thanks!
[:D]