You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 2864 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 6 posts

Thursday, January 25th 2007, 12:56pm

by Wet_Boots

I've seen Richdels behave like that. Replace it.

Thursday, January 25th 2007, 8:06am

by Bert Wall

It is a Richdel controller, but it is 16 years old and may be wearing out.

Tuesday, January 23rd 2007, 1:02pm

by Wet_Boots

A solid-state controller can just spazz out, and randomly activate zones. Brand name? Or home-center cheapo?

Tuesday, January 23rd 2007, 11:55am

by Bert Wall

Thanks. I will give that a try before I dig up the yard looking for the valve.

Tuesday, January 23rd 2007, 11:20am

by HooKooDooKu

You should be able to answer that question by disconnecting the "common" wire from the controller. If that makes the problem go away, then that sounds like power is getting through the controller and activating the valve.

Assuming you have more than one valve, the other thing you can do to trouble shot the issue is to switch the wires the feed the two valves and see if the problem moves to a different valve.

Tuesday, January 23rd 2007, 7:40am

by Bert Wall

Run comes on with controller turned off

One of the runs on my system comes on randomly with the control box turned off. Is the problem with the controller or the solinoid/valve?