You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 3196 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 8 posts

Saturday, December 31st 2005, 10:46am

by Jazzer K

first try to take the body screws out and see if the is some dirt or plactic inside the valve. Clean if there is- if not just buy a new one I could send you a new one if needed. I use all kind of 1 and 1-1/2" hunter and r-birds. Let me know!

Wednesday, September 21st 2005, 12:32pm

by Wet_Boots

Of course it comes apart. With one hand on the valve body, where the water enters and exits, and one hand on the ridged cover retaining ring, you just unscrew the retaining ring. If it's on too tight to remove by hand, you use a large pair of slip-joint pliers.

Wednesday, September 21st 2005, 10:45am

by pnardone

thanks for the advice. i have already purchased a replacement valve. unfortunately the 2400t does not come apart, at least that i can tell.

does anyone have experience using the 2400t by irritrol?

thanks

Tuesday, September 20th 2005, 5:49am

by Wet_Boots

The missing ingredient in this thread is the quality of the wiring in the problem systems. Curing a problem valve by replacing a solenoid, might actually be effecting a cure by redoing the wiring connections at the solenoid, since the solenoid itself was never the real problem. Check that wiring, and redo, with 'wire nuts', any suspect connections. A pro would be able to see suspect wire connections, and run resistance tests to look for any other wiring problems.

<b>pnardone</b> - buy another of the same valve you're having problems with, and use it to learn how it's put together, and as a source of repair parts.

Tuesday, September 20th 2005, 4:35am

by pnardone

i have the same problem. i can use the bleeder control and have the sprinklers pop up, but i can't get it to work on the timer.

Any ideas on how difficult it is to replace the valve? I took my solenoid to an irritrol dealer and they assured me the solenoid was working (ran a test on it).

i assume now the problem is the valve.

for a novice, are there any diagrams or instructions on how to replace/repair the valve?

thanks


Monday, September 19th 2005, 6:42am

by sptaylor98

I recently experienced the same problem. By replacing the solenoid (which failed to open the valve automatically but closed it after I manually opened the valve using the bleeder control), the problem resolved itself.


Sunday, September 18th 2005, 11:44am

by Wet_Boots

Replace the valve internals. Just buy a new one, and switch them out. http://www.irritrolsystems.com/valves/2623.html

Sunday, September 18th 2005, 9:16am

by sto237880

Zone won't come on unless bleeder valve is opened

We have a 6-zone system. Zone 2, an Irritrol 2623 3/4" valve, does not open in the cycle, while the other zones (with same valve model) work correctly.

This valve has a little screw for the bleeder valve.

If I open the bleeder valve with the zone off, the sprinklers come on after a few seconds, and stay on until I close the bleeder valve.

If I open the bleeder valve with the zone on (say, manual on for 20 minutes), the sprinklers come on. After a few seconds, I can close the bleeder valves and the sprinklers stay on until the controller shuts off the zone.

In both cases the sprayheads have full water pressure and appear to be working normally.

I just can't get the zone to come on automatically, without manually opening the bleed valve to get it started.

I guess/hope wiring is OK (controller can shut off zone, and start it with my help). It looks like I need to shut off the house water supply and open up/replace the valve. Any ideas?

Thanks!