You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 3285 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 5 posts

Tuesday, April 19th 2005, 5:44am

by samymelbourne

Fixed the problem, when I located the valves.. I found out one of the connections to the 2nd zone valve had been put together in a very Sh..ty manner.. no electric tape, no capping of the wires, no protection at all.. the wires had eroded and broke the connection, just enough to were they would touch intermitently. Hence causing zone 2 to be closed every now and then. When the valve was closed the pump would still be running, heated the water in the line warped the fitting coming out of the pump and popped the outgoing line from the pump.. the pump is still working fine, never had a lack of water..
Now that I have corrected the problem, everything seems to be working fine, I will continue to monitor it.. thank you for your help and advice

Saturday, April 16th 2005, 7:25am

by RidgeRun05

Does each zone work properly when manually turned on at the controller? If all the zones operate properly, I would say that that is not your problem, unless a valve just happened to stick once and caused a surge in pressure blowing out the fittings. That sounds like it could be a good possibility. How much pressure is your pump putting out? What type of zone valves do you have? Do you have a master valve?

Wednesday, April 13th 2005, 3:42am

by samymelbourne

the fittings seem to be correct, I looked at two of my neighbors and the fittings are the same.. I did notice the last time that the 1' inch pipe going to the sprinkler system from the pump buldged out as if by pressure.. also the fitting that popped out was warped.. I went to an irrigation place yesterday (took the pipe w/ me) and they talked about a blowout/blowback (not sure if this is the term) caused by possibly one of the valves in the sprinkler system not opening hence causing the pressure in the system and blowing out the weakest link.. if this is true.. how can I check the valves themselves?? thanks again..

Tuesday, April 12th 2005, 2:20pm

by RidgeRun05

Is this the proper fitting for your pump? What size outlet does the pump have on it. Is it a thread type fitting, male or female fittings. Answering some of these questions will help to further solve your problem.

Tuesday, April 12th 2005, 8:56am

by samymelbourne

PVC fitting keeps coming out of pump

I live in Florida, recently bought a home with a hunter sprinkler system which uses a water well. My problem is that the PVC adapter coming out of the pump to the sprinkler system keeps on popping out as if there's a blockage somewhere along the line, pressure builds up and pops the fitting out. When I put everything back together, I have ran the zones (2 of them/ Hunter has 4 - no time is set on zones 3 & 4) and it works fine.. after a week of what seems normal running, I find that my fitting is popped out again.. any ideas?? a faulty valve?? any information is thanked in advance..