You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 2747 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 2 posts

Monday, May 14th 2007, 3:04pm

by Bill Painter

I've been been mulling this around in my mind for the last few days and can only offer this;
Check and make sure all the clocks fire at different times. (Unless the pump can handle the volume and pressure of water needed to run all 3 at once.) There's a chance all 3 clox are of the same Mfgr. and the elec service may have gone out, resetting them to safe mode.... all starting at the same time of day with the same back up program.
CAN or does the system have auto start ability? Might all 3 clox have a pump start/relay?
If you can override the pump and get it going, go thru' all the working zones of all 3 controllers and make sure they are up to snuff... THEN try to run 2, then 3 clox at once... you might find you don't really have a big problem. The pump might only be able to run one system at a time. If that's it, start the clocks at 8 hour intervals opposing one another.
Good Luck!,

Sunday, April 29th 2007, 7:25am

by Paul10

Diagnose 2 or 3 stations "on"

My lakeside pump handles two neighbors and my sprinkler system.
Upon starting this year's season I noticed that all three systems are very erratic. I'll call them A, B, and C:
When A is on one or more stations in B are on. I didn'g check C.
when B is on at least one more station is on.
When C is on some stations nearly fail to come on; I didn't check but the implication is that water was going elswhere.
What could be the problem here?
Could marginal pump pressure affect solenoid operation?
Should solenoid housing be inundated with water?
should such water affect solenoid performance?
Are these valves repairable? Some are Irritrol 2400. Others look similar but lack the side gitzmo that says "on" and "off" and have a shiny 1/4" ss shown at top.
Would appreciate any comments