You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1214 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 6 posts

Sunday, June 5th 2011, 7:18pm

by honesttjohn

It's still not right, but after replacing 3 solenoids and my #1 zone valve (which stayed open ) I at least can run all of the cycles now. Will keep valves uncovered for a few days and run the system a few times before burying it again.

When the idiot that hooked the valves up wired it he used all red wire, for hot, ground, and everything else. It's a matter of trial and error.



H J

Trucks bring good stuff

Saturday, June 4th 2011, 7:24pm

by honesttjohn

Disconnected the ground and everything stopped. Looks like there's at least 4 or the 6 (or probably all 6) of the zones running at the same time. 1st zone is the only one with enough pressure to even raise the heads, because they are all misters. the regular heads just leak.

Guess it's time to dig the valves out and make a mess. They are buried underground. Seems that's how they did things back then. All 6 valves can't be bad at the same time, and I replaced all of them a few years ago.

Hope it turns out to be just a wire crossed, although I don't see how.

Tomorow's project. Hope I can get it going in one day.



H J

Trucks bring good stuff

Tuesday, May 31st 2011, 10:13pm

by honesttjohn

Nope. Just six valves that I replaced 3-4 years ago and everything's been good since then - - except for the broken heads that help kep Rainbird and Toro in business.



H J

Tuesday, May 31st 2011, 5:29pm

by mrfixit

Disconnect the ground wire from the controller to see if the valves shut off. Do you have a master valve?

Tuesday, May 31st 2011, 7:45am

by Wet_Boots

control valves - look there first

Monday, May 30th 2011, 5:49pm

by honesttjohn

Is it new controller time?

Turned the system on this week end. All cycles ran good on the test run ...BUT....after the first cycle ran for a while it wouldn't shut off when another cycle kicked in. Now I have up to 3 cycles running at the same time and there's not enough pressure to run them all at the same time.

I have a Nelson control box which is right at 30 years old. Could this just be a worn out box or will I be digging up the control valves?

Honesttjohn



Trucks bring good stuff