You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 3119 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 4 posts

Wednesday, May 10th 2006, 12:18pm

by kevin burklund

I have a Nelson controller installed in 1999. Last year it was running during the day, in addition to the program I had it set for at night. Can you tell me if I set it to program B, does it run both A and B? If C, then all three? If this is the case, is it designed to set the front yard on program A and the back yard on program B, so you don't have to run your sprinklers for 4 hours in a row?

Or do I just have a bad controller?

Thursday, May 4th 2006, 5:54am

by lschwart

Thanks for the response. All the programming settings did check out OK. I reprogrammed everything from scratch anyway; let's see what happens.

Tuesday, May 2nd 2006, 2:13pm

by RidgeRun05

Check your start times, and station run times. Sounds like you may have different start times or multiple programs running. Check if you have more than 1 program, such as A, B, or C. Check to make sure you only have one start time.

Tuesday, May 2nd 2006, 3:53am

by lschwart

Bad Controller?

I have a ten year old Orbit Control Star 6 zone controller, never had any problems. Only 4 zones are hooked up. The program that has been set is running inconsistently.

One day all four zones run correctly, the next day zones 1 and 2 run correctly and zones 3 and 4 never turn on. This morning zone 1 runs and zones 2, 3, and 4 never turn on.

Is this behavior being caused by a bad controller or is there something else to check?