You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1500 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 2 posts

Monday, September 13th 2010, 6:55am

by Wet_Boots

Sometimes it's easiest to have a spare valve to use for parts, or for replacing everything but the valve body in place in the system. If all the moving parts are in working order, then check to see that there isn't a blockage in the valve body itself.

Saturday, September 11th 2010, 6:58pm

by cliao

wearthermatic valve not working

I have a LawnMate 7 controller with Wethermatic valves and Hunter sprinkler heads. This system was in place when I bought the house (70 year old house) so I have no idea how old the system is. Everything has worked well for last 2 seasons until now. This is a 3 zone system and the main zone for the front yard is not spraying.

I read up on the system (on this site) and did some work to try fix myself. I switched the solenoid from a working valve to the non-working, and the non-working valve still does not work, but the other valve still works, so it is not the solenoid. So the valve is stuck somehow. I openned up the valve and found a spring and diaphragm, which is intact. I can't figure out how to open the valve manually. I also did not see any debris.

Is anyone familiar with the Wethermatic valves and know how to open the valve manually or any other suggestions? I rather not replace the valve as the unit is old and I am not certain the newer Wethermatic valves will fit. The valve that I have looks like the Wethermatic 12000 series.

Please advice, thanks.