You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1697 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 4 posts

Monday, April 26th 2010, 4:48pm

by Wet_Boots

Solutions for dirty water depend on how large the system will be. There are dirty-water valves that allow for less filtration, and heads can be selected that can pass some of the particles. You could also employ a settling tank and a pump, if the water was too dirty for long run times through strainers

Monday, April 26th 2010, 12:20pm

by ralberts

Ditch Water Filtration

I pump ditch water for irrigating my lawn and shrubs. I use a 3 Hp motor and 2" lines. I have to pump the water up a slope about 150 feet with a rise of about 25 feet. The water is very silty and muddy, what is the best way to filter this water to minimize dirt build up in my irrigation system. I'm considering 2 T-type filters in line, the first with a 100 mesh screen and the second with a 60 mesh. Any suggestions?

Monday, April 26th 2010, 10:11am

by Wet_Boots

Try to operate the valve manually, without using the controller. Test the wiring to be certain nothing is faulty.

Monday, April 26th 2010, 8:01am

by bestrada

Irrigation station not working

I have a station that's not working. On the controller box, I see that it's on and the time is working correctly, but no water is coming out of the sprinkler heads.

Any ideas on how to trouble shoot?