You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1436 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 3 posts

Friday, May 14th 2010, 9:12pm

by OSLSprinkler

If you have a zone on, can hear water running in the system, (from the backflow or valves, etc) but don't see any heads popping up... you mentioned a wet spot on the lawn... I'd consider looking into a possible break in the pipe in that wet spot. The broken pipe will take pressure away from that zone popping up or perhaps prevent it from running all togehter If there is no leak, consider a valve problem.


Mark Cardarelli
RI Master Irrigator #000003
Ocean State Lawn Sprinkler, Inc.

Sunday, April 11th 2010, 2:55pm

by mrfixit

Sounds like you need to check the diaphragms. I believe one or more has come apart. This is a total guess with the limited information I have. If you find the diaphragm has come apart and some of the parts are missing you need to get those out of the manifold the best you can. It would help if I knew what make and model valve you have and if the wet spots are there 24 hours a day or does it flood while the valve is running.

Saturday, April 10th 2010, 3:22pm

by Hobbes (Guest)

Can't get water to turn on

Hello, I have a rainbird automatic sprinkler system. In certain areas of my yard I can't get the water to turn on at all. I have turned the main water valve on but only parts of my yard will get water pressure. I did notice a wet spot on one part of my lawn. Anyone know how to go about fixing this problem?