You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1619 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 2 posts

Saturday, March 27th 2010, 11:48am

by mrfixit

Most of the time the problem you've described will be the diaphragm. Needs replacing.


Here's a good way to find out. While the valve is running open the bleeder screw. It will work without
the valve running but you can see the change in the sprinkler spray with it on. If opening the bleeder screw increases the flow then replace the diaphragm. The valve might stick open if the diaphragm is bad. Have a game plan to turn it off.
Turning down the flow control will do it. If there's no flow control tapping/light banging on the valve might close it. I use the handle of a screwdriver. Also know where the shut off valve is. Turning off the water then back on can close it.
---
Still could be a break in the system somewhere.

Saturday, March 27th 2010, 9:56am

by joebatten (Guest)

low pressure in one zone

I have a two zone Toro system that has worked well for many years. Late last year zone 1 developed very low water pressure. Zone 2 works perfectly. Zone 1 does not appear to have any breaks or leaks anywhere. No changes have been made to either zone in several years. It is almost like the valve is not opening all the way. Any suggestions???