You are not logged in.

Reply

Dear visitor, welcome to SPRINKLER TALK FORUM - You Got Questions, We've Got Answers. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

Attention: The last reply to this post was 1784 days ago. The thread may already be out of date. Please consider creating a new thread.

Message information
Message
Settings
Automatically converts internet addresses into links by adding [url] and [/url] around them.
Smiley code in your message such as :) is automatically displayed as image.
You can use BBCode to format your message, if this option is enabled.
Security measure

Please enter the letters that are shown in the picture below (without spaces, and upper or lower case can be used).

The last 4 posts

Monday, November 2nd 2009, 9:15pm

by american irrigation

The valves oftentimes are shipped with the test cocks open.

Tuesday, June 9th 2009, 5:31am

by secutanudu

This just happened to me too. Water was shooting out of one of the test cocks, thanks for your post, HooKooDooKu. I I thought my double check valve was faulty. I didn't notice the little screw on front was facing the wrong way.

Monday, June 1st 2009, 8:48am

by HooKooDooKu

Under normal operation, test cocks should be closed. While I'm not familier with the febco model you reference (I'm just a DIYer who had easier access to Watts components), the test cocks I've seen are openned and closed with a screw driver. To close them, the screw driver slot should be perpendicular to the orientation of the test cock.

Sunday, May 31st 2009, 9:50am

by garyb

water spitting out from all 4 test cocks when installing Febco 860-100

I just installed my 1" RP, here is the layout:
[font='&quot']I have a 3/4" copper inlet coming from the street to outside the house. I have a 3/4" 90 deg elbow which points up, a 1.5" nipple, changed the size to 1", a Wilkins 600 pressure regulator, filter, elbow, Febco 860-100 RP, PGV-101JT-MM Hunter Master valve, 90 deg elbow pointing down, 12" long nipple, 90 degree elbow which then gets changed to 1.5" pipe (which I don't have hooked up yet.
[/font]
In testing the Febco, once I turn the water on from the source (master valve is closed) it starts shooting out water from all 4 of the test cocks. If I turn the master valve on manually, they stop spitting out water, but once I turn the master valve off the test costs spit out water again. I noticed that there are ball valves under the test cocks, I adjusted the center valve to stop the spitting, so am I suppose to adjust all of the valves to stop the water shooting out or is there something missing that I am suppose to do? I adjusted zones 3&4 to off, so none of the test cocks spit any water any more. Does it matter if the pressure regulator is mounted in front of the RP?